Treće mesto na TIMES takmičenju!

Članovi naše zajednice Mihailo Rakićević i Bogdana Jovanović, zajedno sa članovima studentske organizacije Estiem, Jovanom Cakić i Teodorom Milošević osvojili su treće mesto na TIMES takmičenju u Grenoblu u Francuskoj!

 

T.I.M.E.S (Tournament in Management and Engineering Skills) je takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u organizaciji Estiem-a u kojem se takmiče 72 evropska univerziteta iz svih Estiem-ovih lokalnih grupa.

 

Lokalne kvalifikacije su održane na Fakultetu organizacionih nauka, a pobeda u ovoj fazi takmičenja obezbedila je timu put u Grenobl.

Takmičenje je održano u periodu od 27. februara do 3. marta 2023. godine, a rešavane su dve studije slučaja. Prvu studiju slučaja zadala je finska kompanija Vaisala, globalni lider u razvoju meteoroloških i ekoloških mernih instrumenata. Zadatak je bio predlaganje strategije koja će osigurati održavanje liderske pozicije u narednom periodu.

Nakon toga, svoju studiju slučaja postavila je kompanija SEB Group, svetski lider u industriji malih kućnih aparata.

 

Zadatak koji su takmičari rešavali bio je vezan za globalizaciju transportnog procesa – kako optimizovati transport, osiguravajući visok kvalitet istog uz biranje odgovarajućih prevoznika.

 

Čestitamo čitavom timu na postignutom rezultatu!