Šampioni sveta u rešavanju studije slučaja na Floridi!

Na prestižnom svetskom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja The Heavener International Case Competition – HICC, University of Florida, članovi naše zajednice, Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković su, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović,  prof. dr Dragana Bjelice i prof. dr Veljka Jeremića osvojili prvo mesto.

 

Takmičenje je trajalo od 12. do 18. februara 2023. godine u Gejnsvilu na Floridi u organizaciji Univerziteta na Floridi, a naši predstavnici su, pored 18 drugih timova, imali priliku da rešavaju tri različita poslovna izazova.

 

Prva studija slučaja bila je zadata od strane neprofitne organizacije OneBlood koja se bavi prikupljanjem krvi, a predlog rešenja naših studenata bila je strategija partnerstva sa studentskim organizacijama radi povećavanja navike doniranja krvi kod mladih ljudi. Druga se odnosila na tehnološki startap etectRX koji posluje u oblasti zdravstva i fokus rešenja bio je na unapređenju poslovne strategije preko partnerstava sa onkološkim bolnicama i onkolozima u SAD. I treća studija, koju je zadala kompanija Procter & Gamble, odnosila se na jedan od njihovih brendova, Zevo, liniju proizvoda protiv insekata, za koju su naši predstavnici, kao idejno rešenje, predložili targetiranje ljudi koji kampuju u SAD i njihovo konvertovanje  u stalne korisnike.

 

Neposredno iza naših predstavnika našao se domaći tim – The University of Florida, a na trećem mestu takmičari iz Sidneja – The University of New South Wales.

 

Čestitamo našim članovima na ovom sjajnom rezultatu!

florida