KONSTUD Case Challenge

Business Case Association Southeast Europe je, u saradnji sa Ustanovom Studentski Centar Beograd i Centrom za edukaciju i razvoj omladine Beograda, u periodu od 05. do 18. marta ogranizovao KONSTUD Case Challenge.

 

Na ovom  takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja je učestvovalo ukupno 28 studenata – 14 članova Case Study Club-a part of BCA SEE i 14 studenata koji su stanovnici studentskih domova. Takođe, KONSTUD Case Challenge je spojio učesnike sa čak 9 različitih fakulteta, uključujući Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski fakultet, Računarski Fakultet, Mašinski fakultet, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Tehnološko-metalurški fakultet, Visoku hotelijersku školu, Univerzitet Singidunum i Visoku školu elektrotehnike i računarstva.

 

Rešavanje studije počelo je 6. marta, svečano otvaranje održalo se na Fakultetu organizacionih nauka, a takmičarima i publici obratili su se osnivački i rukovodeći partner Case Study Club-a part of BCA SEE Nemanja Jevtović, direktor Ustanove Studentski Centar Beograd Goran Minić i generalni sekretar CEROB-a Ognjen Kočević. Polufinale je održano 14. marta u online formatu, a finale je održano 18. marta 2023. godine.

Takmičari su u okviru ove studije slučaja imali ispred sebe 2 zadatka, kreiranje marketinške strategije za Ustanovu Studentski Centar Beograd, kao i osmišljavanje novih aktivnosti koje bi se mogle sprovoditi.

 

U finale takmičenja, koje se održalo na Zlatiboru, u Studentskom odmaralištu Ratko Mitrović, plasiralo se pet timova. Na svečanom otvaranju finala, žiriju, takmičarima i gledaocima prvo se obratio osnivački u rukovodeći partner naše zajednice, Nemanja Jevtović, potom i Dragan Minić, direktor Ustanove Studentski Centar Beograd, a za njim i Ognjen Kočević, generalni sekretar CEROB-a. Članovi žirija u finalu bili su osnivački i rukovodeći partner Case Study Club-a part of BCA SEE Nemanja Jevtović, osnivački partner Rastko Damnjanović, osnivački partner Stefan Conić, osnivački partner i predsednica UO Aleksandra Vučičević, Upravnik Ustanove Studentski Centar Beograd Goran Minić i generalni sekretar CEROB-a Ognjen Kočević.

 

Tim koji su činili Jovana Prvulović i Petar Nišić, članovi naše zajednice, kao i Marko Milenković i Kristina Živković, stanovnici studentskih domova, odneo je pobedu. Drugoplasirani tim činili su Sofija Cvetković i Jovana Atanasković, članice naše zajednice, i sa njima Marija Radisavljević, stanovnik studentskog doma. Na trećem mestu našli su se Viktorija Barišić i Petar Nikolić, članovi zajednice, i sa njima Lenka Milunović i Sara Debeljević, stanovnici studentskog doma.

konstud