Učešće na takmičenju BI International Case Competition

Članovi naše zajednice Dragan Stojanović, Anja Nikolić, Luka Poljak i Nevena Saitović, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanovic i prof. dr Marije Meršnik učestvovali su na svetskom takmičenju BI International Case Competition. Takmičenje je organizovano od strane Norwegian Business School-a, u periodu od 11. do 17. februara 2023. godine u Oslu, Norveška.   Na takmičenju je učestvovalo 12 timova, koji su rešavali 2 studije slučaja.

 

Prva studija slučaja trajala je 12h i zadata je od strane kompanije Mesta, norveškog vladinog preduzeća u vlasništvu Ministarstva trgovine, industrije i ribarstva, koje pruža usluge u okviru izgradnje i civilnog inženjerstva puteva. Zadatak je bio da se kreira plan za projekat koji analizira strukturu i operacije u zapadnom regionu za građevinske i specijalističke poslove kompanije Mesta. Naši takmičari su kao rešenje dali ideju da se unapredi proces planiranja i dizajna za izgradnju puteva putem implementacije BIM sistema.

 

Drugu studiju slučaja, koja je trajala 30h, zadala je kompanija CodeIT koja se bavi razvojem softvera specijalizovanih za obeležavanje, markiranje i sledljivost proizvoda . Zadatak je bio da se kreira strategija za tranziciju biznis modela na godišnji periodični prihod, a rešenje naših članova je bilo da se kreira novi biznis model kroz partnerstvo sa kompanijama koje se bave sistem integracijom.

 

Našim članovima čestitamo na učešću na ovom prestižnom takmičenju i želimo im puno sreće u daljem radu!

oslo