McGill Management International Case Competition | Učešće na svetskom takmičenju

Takmičenje McGill Management International Case Competition (MMICC), potpuno organizovano od strane studenata sa Fakulteta za Menadžment Desautels sa McGill Univerziteta u Kanadi, jedno je od tri najprestižnija takmičenja u rešavanju studije slučaja, dostupno svim studentima osnovnih studija. Svake godine, ovo takmičenje ugosti 12 vrhunskih međunarodnih timova u okviru nedelje socijalne saradnje i akademskog takmičenja. Poznatiji kao svetsko „Most Friendly” takmičenje u studiji slučaja, MMICC akcenat stavlja na ukazivanje važnosti globalizacije, inovacije i multidisciplinarnog razmišljanja kroz organizovanje niza socijalnih i akademskih događaja, obuhvaćenih u 32-časovni case cracking.

Tema zadate studije slučaja na MMICC-u organizovanom u martu 2017. godine, bila je širenje horizonta i dosega One Acre Fund-a, neprofitne organizacije koja snabdeva poljoprivrednike u istočnoj Africi raznim društvenim dobrima poput proizvoda, usluga, obuka i finansija, a sve u cilju smanjenja gladi i siromaštva.

Kako su naše kolege, Branislav Bandić, Kristina Rakulj, Marko Trifković, Nikola Miljanović i Sofija Jovanović, predvođeni našom dragom prof. dr Vesnom Damnjanović, prezentovali rešenje i uživali u Montrealu tokom takmičenja, družeći se sa ostalim takmičarima iz celog sveta, možete videti u sledećem videu:

Takođe, njihovo zanimljivo video predstavljanje možete videti u sledećem videu:

Članovi Case Study Club-a na McGill Management International Case Competition-u