RTS: Ace the Case | Prvo mesto na nacionalnom takmičenju

Članovi Case Study Club-a, Rastko Damnjanovic i Tanja Ilić, osvojili su prvo mesto na nacionalnom KPMG takmičenju “Ace the Case” za 2017. godinu, čime su dobili priliku da posete kompaniju u Varšavi, gde su tri dana imali priliku da se usavršavaju.

Tim povodom, Rastko i Dušan Savić, član tima iz 2016. godine, gostovali su u emisiji „Tako stoje stvari“ na RTS-u, gde su odgovorili na pitanje da li studenti mogu da rešavaju ozbiljne ekonomske probleme.

“Ace the Case” predstavlja takmičenje u kome studenti stiču praksu kroz rešavanje konkretnih poslovnih problema. Ovo prestižno takmičenje u rešavanju studije slučaja organizuje revizorska kuća KPMG. Naime, nakon dva dana predavanja i rada sa mentorima, takmičari su treći dan prezentovali svoja rešenja za zadatak koji su dobili na licu mesta. Za rešavanje zadatka, u ovom slučaju, studenti su imali tri sata.


Kroz intervju, naši takmičari objašnjavali su šta je to poslovna studija slučaja i kako izgleda takmičenje u rešavanju iste. Govorili su o samom procesu takmičenja, sam tok izrade rešenja i pokušali da približe svoje iskustvo u što realnijem svetlu.

Kroz razgovor pojasnilii su kako znanje iz svih ostalih predmeta sa prethodnih godina studija, ali i tekuće, može da pomogne u izradi rešenja. 


Video gostovanja možete pogledati ovde: