Pink: Belgrade Business International Case Competition 2017 | Organizacija svetskog takmičenja

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) predstavlja internacionalno takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja koje organizuje Case Study Club Fakulteta organizacionih nauka. Univerzitet u Beogradu svake godine ugosti takmičare iz prestižnih i visokorangiranih biznis škola i univerziteta sa svih kontinenata. Svoja rešenja takmičari prezentuju stručnom žiriju iz poslovnog sveta Srbije, koji čini top menadžment veoma uspešnih kompanija.

Univerzitet u Beogradu je 2017. godine ugostio šesnaest timova, odnosno 64 studenta sa 4 kontinenta. Takmičari su pristigli iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Danske, ali takođe i iz Azije, Australije, Singapura, kao i sa Tajlanda.

Pobednici BBICC-a za 2017. godinu bili su takmičari iz Singapura sa Nyang Technological univerziteta, koji su prezentovali sjajno rešenje i za njega dobili mnogobrojne pohvale.

Predsednica takmičenja Andrea Moskovljević, član tima za studiju slučaja, Nemanja Jevtović, kao i tim za odnose sa javnošću koji su činili Nataša Vladisavljević i Tijana Stamenković, gostovali su u emisiji “Dobro jutro – Goca i Drago”, gde su pričali o samom takmičenju.

Nemanja i Andrea objašnjavali su šta je poslovna studija slučaja i kako izgleda takmičenje, kao i o uspesima koje su i sami postigli na mnogobrojnim takmičenjima kao članovi Case Study Club-a i kao predstavnici Univerziteta u Beogradu.
Nataša i Tijana objasnile su šta su zaduženja PR tima, o čemu najviše vode računa, kao i kako su se odlučile za rad u baš tom sektoru. Svi zajedno, kao organizatori takmičenja, govorili su o samom toku takmičenja, o prijateljstvima koja sklapaju, kao i o svojim željama i planovima za budućnost.

Ceo intervju možete pogledati na sledećem videu: