Najava projekta High School Case Competition

Case Study Club će u periodu od  06.12 do 18.12 uz podršku Fakulteta organizacionih nauka održati projekat High School Case Competition.

High School Case Competition 2021 se ove godine po drugi put u svojoj istoriji širi po celoj Srbiji. Više od 300 srednjoškolaca iz cele Srbije, podeljeni u timove, imaće priliku da rešavaju realan poslovni problem, zadat od strane kompanije koja podržava projekat.

Svečano otvaranje projekta i predstavljanje studije slučaja održaće se 6. decembra, nakon čega će uslediti radionice edukativnog karaktera, gde će učesnici steći znanja i veštine potrebne za rešavanje zadatog problema. Timovi koji prođu u polufinale svoje ideje i rešenja prezentovaće 15. decembra pred stručnim žirijem, a timovi koji se budu plasirali u finale imaće mogućnost konsultacija sa mentorima kako bi unapredili dalji rad. Finalno izlaganje najboljih timova i proglašenje pobednika održaće se 18. decembra.

Ove godine, zbog situacije sa pandemijom, celo takmičenje će se održati online, dok će se finale održati uživo na Fakultetu organizacionih nauka uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Cilj takmičenja je da se učenicima srednjih škola približi koncept poslovanja, donošenja odluka i rešavanja problema kroz primer iz prakse. Tom prilikom steći će veštine korisne za budućnost, primenljive u svim sferama poslovanja, kao i mnoga poznanstva. Udruženje Case Study Club poznat je po uspesima svojih članova na lokalnim, regionalnim i svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja, a kroz projekat High School Case Competition omogućava i srednjoškolcima da se u tome oprobaju.

Ovogodišnji partner projekta je korporacija Xiaomi. Xiaomi je osnovan u aprilu 2010. godine i predstavlja internet kompaniju sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom. Xiaomi kontinuirano sledi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Xiaomi je sastavni deo Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.

High School Case Competition 2021

Ovim putem se zahvaljujemo medijima na tome što su podržali naš projekat!

Objava Youth.rs je dostupna ovde:

25.11.2021.

Objava Studentskog zivota je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.11.2021.