RTS: Cashless Case Challenge 2017

Cashless Case Challenge je studentsko takmičenje za najbolje ideje koje mogu da doprinesu razvoju bezgotovinskog društva u Srbiji koje organizovao NALED u saradnji sa Ministarstvom finansija u okviru nacionalne kampanje – Godina borbe protiv sive ekonomije. Organizaciju takmičenja u 2017. godini su podržali kompanija Mastercard (pokrovitelj projekta), Societe Generale Srbija banka (partner projekta), Fakultet organizacionih nauka i studentska menadžment konsalting organizacija Case Study Club (prijatelji projekta).

Takmičenje su, 6. novembra 2017. godine, otvorili Dušan Vujović, tadašnji ministar finansija, Arthur Turemka, generalni menadžer Mastercard Balkan i Goran Pitić, predsednik Upravnog odbora Societe Generale banke i chairman NALED-ove Fair Competition Alijanse, uvodnim predavanjem o značaju borbe protiv sive ekonomije i redukcije korišćenja keša kao sredstva plaćanja.

Timovi koji su se plasirali u finale takmičenja imali su završnu radionicu koja je podrazumevala višečasovni rad sa mentorima na poboljšanju svojih rešenja studije slučaja. U ulozi mentora su se našli: Dragana Ilić, pravni savetnik za saradnju sa privredom u NALED-u; Nemanja Petrović, menadžer za odnose sa klijentima u kompaniji Mastercard; Vladimir Dornik, šef službe za upravljanje integrisanim kanalima prodaje u Societe Generale banci; prof. dr Vesna Damnjanović, profesor na Fakultetu organzacionih nauka, osnivač i direktor Belgrade Business International Case Competition-a (BBICC); Nemanja Jevtović, predsednik Case Study Club-a. Takođe, održana je i grupna radionica pod nazivom „Kako uspešno predstaviti ideju za 3 minuta“ od strane Relje Derete, stručnjaka za komunikacije, kako bi takmičari usavršili svoje prezentacione veštine.

Na takmičenje se prijavilo 48 studenata, a 10 najboljih timova učestvovalo je u finalu održanom 17. decembra u ICT Hub Playground centru. Tim koji je osvojio prvo mesto su činili članovi Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka, Marija DemirovićAleksandar Đukanov i Jelena Popović.

 

Ovim putem želimo da se zahvalimo Radio-televiziji Srbije na izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj ovoj temi.

Deo atmosfere sa takmičenja možete pogledati u narednom videu:

Cashless Case Challenge 2017