Pink: Cashless Case Challenge | Prvo mesto na nacionalnom takmičenju

U jutarnjoj emisiji „Svitanje“ RTV Pink, 21. decembra 2017. godine, predsednik Case Study Club-a Nemanja Jevtović i članovi pobedničkog tima nacionalnog takmičenja Cashless Case Challenge: Marija Demirović, Aleksandar Đukanov i Jelena Popović, pričali su o svom takmičarskom iskustvu, samom takmičenju i uspehu koji su postigli.

Oni su kao tim, pod imenom „Contactless Warriors”, osvojili prvo mesto na ovom takmičenju. Finale takmičenja, koje je organizovao NALED u saradnji sa Ministarstvom finansija u okviru nacionalne kampanje – Godina borbe protiv sive ekonomije, se održalo 17. decembra u ICT Hub Playground centru, a tema je bila razvoj ideja bezgotovinskog plaćanja u Srbiji.

Njihova ideja akcenat stavlja na promenu potrošačkih navika, umesto velikih regulatornih promena. Ovaj tim je predložio da sredstvo plaćanja ne budu samo kartice i mobilni telefoni, već sve moguće vrste „gedžeta“, pa i satovi ili narukvice koji bi bili povezani sa računom putem novih tehnologija. Takmičari su u emisiji, takođe, govorili i pravili paralelu o trenutnom stavu i položaju bezgotovinskog plaćanja u Srbiji i u inostranstvu, znanju koje su stekli kroz samo takmičenje i rad sa mentorima, kao i koja su njihova očekivanja u vezi praksi koje su im pružili partneri takmičenja kao glavnu nagradu.

Zahvaljujemo se televiziji „Pink“ na tome što je prepoznala naš uspeh i dala na značaju ovoj temi, a celo gostovanje možete pogledati ispod:

A kako je to izledalo u novembru na FON-u možete pogledati u narednom videu:

Takođe su trećeplasirani tim činili članovi Case Study Club-a, Ana Jaćimović, Ivona Pajčin i Marija Avramović. Još jedan tim, sastavljen od članova Case Study Club-a, koji su činili Anđelija Đorđević, Aleksandra Milenković i Aleksandrar Milojević Triple A, imao je priliku da učestvuje na ovom takmičenju, a njihovo prezentovanje možete pogledati u sledećem videu:

Cashless Case Challenge 2017