Hult Global Case Challenge 2012 | Prvo mesto u evropskoj rundi takmičenja i plasman u svetsko finale

Tim studenata Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu odbranio je titulu najboljih u Evropi u rešavanju studije slučaja, na takmičenju održanom 25. februara u Londonu i plasirao se u svetsko finale koje će u aprilu biti održano u Njujorku. Takmičenje je globalnog karaktera pod nazivom Hult Global Case Challenge 2012 i organizovano je pod pokroviteljstvom obrazovnih institucija Clinton Global Initiative i Hult Business School.

Studenti Branka Novčić, Marija Babić, Mihajlo Popesku, Ivan Todorović i Marija Ivanović rešavali su problem iz jedne od tri oblasti: energija, obrazovanje i housing. Tim Case Study Club-a predstavio je najbolju ideju u oblasti housing, a studiju slučaja na temu izgradnje 10 miliona kuća u narednih 10 godina zadala je kompanija ,,Habitat„.

Na takmičenju su učestvovale 54 poslovne škole, među kojima su se našli i Cambridge, Oxford, London Business School, London School of Economics, Imperial College, HEC, ESCP, Wareick, INSEAD i mnogi drugi.

 

Zahvaljujemo se dnevnom listu Blic na tome što su dali na značaju ovakvoj temi i podelili ovu objavu. Takođe, zahvaljujemo se i Radio-televiziji Srbije i televiziji B92 na objavama i video reportažama koje možete pogledati ispod, kao i Vladi Republike Srbije na podeljenom intervjuu sa našim članovima.

Članovi Case Study Club-a na Hult Global Case Challenge-u