McGill Management International Case Competition 2012 | Drugo mesto na svetskom takmičenju

Tim sa Fakulteta organizacionih nauka i predstavnici Case Study Club-a osvojili su drugo mesto na jednom od najekskluzivnijih takmičenja u rešavanju studije slučaja održanom u Montrealu. Takmičenje McGill Management International Case Competition (MMICC), koje organizuje Desautels Faculty of Management sa Univerziteta McGill u Kanadi, jedno je od tri najprestižnija takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja.

Kako RTS prenosi, na takmičenju je učestvovalo devet najboljih poslovnih škola koje su predstavljale univerzitete iz celog sveta, a naš tim su činili Stanislava Bivolarervić, Boban Romić, Ana Ivanović i Mladen Dikić, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović. Prvo mesto osvojio je tim studenata sa Univerziteta u Melburnu iz Australije, dok je treće mesto pripalo domaćinu ⎯ Univerzitetu McGill.

Među učesnicima McGill Management International Case Competition takmičenja našli su se i Copenhagen Business School iz Danske, Otago University sa Novog Zelanda, University of Navarra iz Španije, University of South Carolina and University of North Carolina iz SAD-a, kao i Nanyang Technological University iz Singapura. Studenti su imali zadatak da definišu novu korporativnu i marketing strategiju kompanije „Christie Digital Systems“ u roku od 22 sata. Nakon toga, svoje rešenje predstavili su pred stručnim žirijem koji su činili eksperti iz prakse vodećih međunarodnih kompanija.

 

Ovim putem se zahvaljujemo se Radio-televiziji Srbije na objavljenoj vesti o uspehu naših članova.

 

Članovi Case Study Club-a na McGill Management International Case Competition-u