Hult Global Case Challenge 2011 | Prvo mesto u evropskoj rundi takmičenja i plasman u svetsko finale

Članovi Case Study Club-a: Ninoslav Stojsavljević, Ema Nešković, Jovana Dadić, Aleksandra Nikolić i Tamara Pajević su u martu 2011. godine pobedili na evropskoj rundi prestižnog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja Hult Global Case Challenge 2011 u Londonu. Uspešna petorka na evropskom prvenstvu bila je najbolja u konkurenciji 32 poslovne škole, među kojima su bile i njihove kolege sa Kembridža, iz Šefilda, Sankt Peterburga i drugih univerziteta.

Studenti su imali zadatak da za 12 minuta predstave svoje rešenje za poslovni model koji će omogućiti dostavljanje vode i sanitarija do 100 miliona ljudi koji žive u najsiromašnijim i najugroženijim delovima sveta, i to u roku od pet godina. Na evropskom takmičenju naši članovi bili su najmlađa ekipa, ali to nije bila prepreka koja bi ih zaustavila da pobede timove u kojima su čak neki od takmičara imali i radno iskustvo u oblastima zadatog problema.

Značaj postignutih rezultata je prepoznala i Radio-televizija Srbije, kao i televizija B92, i portal Blic i Blic Biznis koji su podelili ovu vest, te im se ovim putem zahvaljujemo.

Reportažu televizije B92 možete pogledati ispod:

Članovi Case Study Club-a u redakciji Blic-a