Ekonomski fakultet Kragujevac: „POSLOVI #za5″ | Intervju sa Nemanjom Jevtovićem

Nemanja Jevtović, predsednik Upravnog odbora Case Study Club-a i viši savetnik za strateška ulaganja pri Vladi republike Srbije, bio je sagovornik tokom intervjua koji je objavio Ekonomski fakultet u Kragujevcu u okviru inicijative „POSLOVI #za5„. Nemanja je istakao da je njegov posao promocija Srbije u svakom mogućem smislu, u kontekstu dovođenja i sprovođenja novih investicija u Srbiji. Pored stranih investitora kojih je sve više u Srbiji, dostupne su i usluge savetovanja i pregovaranja sa investitorima vezane za sve vrste investiranja u Srbiji, a takođe postoje i podsticaji za svakog investitora koji se opredeli za našu zemlju. Naznačio je da je Vlada republike Srbije itekako okrenuta i ka domaćim investitorima, koji žele da ulažu upravo u Srbiji i da je takvih sve više. Pohvalio je Ekonomski fakultet u Kragujevcu kao jedan od istaknutijih u tom delu Srbije i pozvao maturante da razmisle da li mogu da ostanu u svojoj mikrosredini i da sebi tu stvaraju budućnost.

Za kraj, mladim ljudima koji bi želeli da krenu njegovim stopama, poručio je da budu široki i beskompromisni po pitanju stavova, da pokušaju da stvari spoznaju na drugačiji i proaktivniji način, shvate da je sve u njihovim rukama i da žive svaki dan onako kako bi sutradan bili bolje pozicionirani i kako bi više napredovali. Istakao je da svakog od njih domovina uvek čeka, ali i da je u celom procesu najbitnije da ostanu ljudi.

Zahvaljujemo se Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu na ovoj reportaži i prilici da se o ovakvim temama govori i van prestonice Srbije.

Ceo intervju Nemanje Jevtovića možete pogledati u sledećem videu: