Central European Case Competition 2019 | Učestvovanje na svetskom takmičenju

Članovi Case Study Club-a i studenti Fakulteta organizacionih nauka: Stefan Conić, Aleksandra Džinčić, Aleksandar Đukanov i Milena Đorđević, pod mentorstvom asistenta Ivana Todorovića, predstavljali su Fakultet organizacionih nauka na takmičenju Central European Case Competition 2019 (CECC). Takmičenje se održava na Univerzitetu Corvinus u Budimpešti i ima za cilj uspostavljanje mesta za razmenu informacija o sajber bezbednosti i njenim mnogim aspektima između akademika i praktikanata u celoj Evropi. CECC 2019 podstiče dijalog između istraživača tehničkih i društvenih aspekata sajber bezbednosti, koji su ključni za postizanje adekvatnih nivoa sajber bezbednosti. Komplementarni doprinosi koji se bave njegovim ekonomskim aspektima, kao i bilo kojim pravnim, istražnim ili drugim pitanjima u vezi sa sajber bezbednošću su takođe dobrodošli.

Finale takmičenja je održano 22. marta i od 16 internacionalnih timova iz čak 9 zemalja, bilo je potrebno odabrati četiri najbolja koja će se takmičiti za titulu svetskog prvaka. Studenti su rešavali dve studije slučaja – jednu za kompaniju „Tresorit“ koja se bavi mrežnim uslugama cloud computing-a, a drugu za kompaniju „OTP bank„, koja se bavi bankarskim uslugama. Kao najbolje rešenje za prvu studiju slučaja pokazalo se rešenje škole USC Marshall School of Business, dok je pobednička titula druge studije slučaja pripala unverzitetu Chinese University of Hong Kong.

Čestitamo našim članovima što su, i pored izostanka nagrade, u najboljem svetlu predstavili Fakultet organizacionih nauka i Case Study Club i želimo im puno sreće i uspeha u daljem radu.

Sa ponosom se zahvaljujemo što su imena naših takmičara objavljena na zvaničnom sajtu takmičenja Central European Case Competition.

CECC objava dostupna je ovde:

Objavljeno 09.03.2019.