CBS Global Case Competition 2022. | Prvo mesto na svetskom takmičenju

Članovi Case Study Club-a i studenti Fakulteta organizacionih nauka: Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, Rastka Damnjanovića i Vladimira Stojiljkovića, postali su šampioni sveta na prestižnom globalnom takmičenju CBS Global Case Competition 2022 u Kopenhagenu u konkurenciji preko 300 timova iz celog sveta.

Početkom februara održana je prva runda takmičenja gde je studentima kompanija „Pandora“ zadala studiju slučaja od strane kompanije i za čije rešavanje bilo predviđeno 24 časa. Zadatak studije slučaja odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladima Y i Z generacijama.

Naš tim je predložilo personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blokchain i NFT tehnologije. Takođe, predložili su implementaciju rešenja na tržište Kine i Sjedinjenih Američkih Država kao i mogućnost skaliranja ponude i na druge segmente potrošača. Žiri je pohvalio naš tim za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima. Žiri su između ostalih, činili predstavnici najvišeg menadžmenta kompanija „Pandora“, „Microsoft“, „Carlsberg“, „Thornico“, „Bain & Company“ itd.

Šampioni prezentuju svoje rešenje u finalu takmičenja

Ovim putem se zahvaljujemo na velikoj medijskoj propraćenosti uspeha naših studenata, posebno medijima: RTS, Novosti, Tanjug, Politika, Biznis.rs, Naslovi.net, Nova.rs, Nedeljnik itd., na tome što su objavili uspeh naših članova i na taj način podržali naš rad. Takođe, vest je među prvima objavljena i na sajtu Fakulteta organizacionih nauka, a sve navedene vesti možete videti u linkovima navedenim ispod.

Objava RTS-a je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Novosti je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Tanjuga je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Politike je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Biznis.rs je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Naslovi.net je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Nova.rs je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava Nedeljnika je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.

Objava FON-a je dostupna ovde:

Vest objavljena 25.02.2022.