RTS: Gostovanje | Ana Kljajić, Nikola Tepić i prof. dr Vesna Damnjanović o pobedi na takmičenju u Portorožu

Članovi Case Study Club-a: Katarina Milosavljević, Nikola Tepić, Ana Kljajić i Nina Barjaktarević, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i alumni člana Tamare Tošović, osvojili su prvo mesto na regionalnom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja održanom u Portorožu, u Sloveniji. Sama studija slučaja bila je vezana za podizanje ekonomske svesti u regionu, a zadala ju je kompanija „Valteks„.

Od takmičara se očekivalo da u određenom vremenskom periodu definišu strategiju recikliranja. U svom rešenju, naši članovi su se fokusirali na postreciklažni deo, analizirajući primere dobre prakse i prilagođavanjem konkretnom tržištu, kada su se odlučili za implementaciju pomenute strategije koja ima zabeležene uspehe u Švedskoj. Tim je od strane žirija bio pohvaljen za holistički, strateški pristup rešenju, prezentaciju i za timski rad.

Podelivši strategiju u tri dela koju su činili: gejmifikacija, target grupa, QR kod kroz digitalizaciju, kao i sam proces praćenja recikliranog Tetra Pak-a, učinili su da rešenje za kompaniju bude odmah primenljivo. Na taj način, naš tim je uspeo da se izdvoji od ostalih učesnika, a Case Study Club učinio još jednom izuzetno ponosnim.

RTS objava dostupna je ovde:

Vest objavljena 22.03.2019.

O uspehu naših članova izveštavao je i RTS, kojem se ovim putem zahvaljujemo, a takmičari su bili gosti u „Jutarnjem programu“ zajedno sa mentorom, prof. dr Vesnom Damjanović. Gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a možete pogledati u sledećem videu: