UW Global Business Case Competition (GBCC) 2021 | Washington

Članovi Case Study Club-a, Zorana Dulović, Nikola Bunjević, Tamara Đorđević i Milica Đerić poslednje nedelje aprila 2021. godine predstavljali su Univerzitet u Beogradu i Fakultet organizacionih nauka na prestižnom svetskom takmičenju Global Business Case Chalenge 2021 koji organizuje Foster School of Business Univerziteta u Vašingtonu.Takmičenje je podeljeno na dva dela – Global Business Case i Main Business Case. Global Business Case je dvadesetčetvoročasovna poslovna studija slučaja koju rešavaju timovi sastavljeni od članova različitih univerziteta. Main Business Case je studija slučaja koja se rešava 72 časa tokom kojih se timovi različitih univerziteta takmiče jedni protiv drugih. Ove godine je jedna od najvećih svetskih kompanija, Tesla, zadala tri zadatka timovima, a zadaci su se ticali same ekspanzije Tesle na druga tržišta. Na takmičenju je učestvovalo 24 tima vodećih svetskih univerziteta sa pet kontinenta.

 

Takođe, Milica Đerić, Junior Consultat Case Study Club-a, osvojila je prvo mesto na Global Business Case u sklopu GBCC 2021 takmičenja.
Miličin četvoročlani tim, pored nje, činili studenti Erasmus univerziteta iz Holandije, Corvinus univerziteta iz Mađarske i Navara univerziteta iz Španije. Njihov zadatak bio je da za 24 časa odgovore na pitanja koja su se ticala marketinga, prodaje i trendova u industiji, a koje je pred njih postavio BitMovin, start up kompanija koja pruža usluge transkodiranja digitalnog video i audio sadržaja u striming formate.

 • Članovi tima:

  Zorana Dulović, Nikola Bunjević, Tamara Đorđević i Milica Đerić

 • Glavni i drugi mentori:

  prof. dr Vesna Damnjanović

 • Plasman:

  Učešće

 • Godina i mesto održavanja:

  2021.