High School Case Competition

Takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja High School Case Competition 2020

U subotu, 12. decembra, na platformi Microsoft Teams održano je finale projekta High School Case Competition, u rešavanju poslovne studije slučaja namenjeno srednjoškolcima. Iza ovog projekta, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, stoji najveća studentska menadžment konsalting organizaciju u regionu, Case Study Club.

Događaj je otvorila predsednica Case Study Club-a, Aleksandra Vučičević, nakon koje se obratio i Prof. dr Aleksandar Đoković, prodekan za nastavu Fakulteta organizacionih nauka. Takmičarima su dobrodošlicu poželeli i Lazar Sević, predsednik takmičenja, prof. dr Vesna Damnjanović, osnivač organizacije Case Study Club i mnogi drugi članovi Case Study Club-a.

Celokupno takmičenje je održano u online formatu. Učestvovalo je ukupno 318 srednjoškolaca iz čitave Srbije. Takmičari su imali priliku da rešavaju realan poslovni problem, zadat od kompanije Jaffa Crvenka. Njihov zadatak je predstavljao detaljnu analizu ciljne grupe ToTo brenda, analizu konkurentskih brendova i analizu influensera čija je komunikacija usmerena ka generaciji Z, nakon čega je usledio predlog društveno odgovorne kampanje za ToTo brend. Cilj takmičenja bio je da se srednjoškolcima približi koncept poslovanja, donošenja odluka i rešavanja problema kroz samu izradu studije slučaja.

Projekat je trajao u periodu od 1. do 12. decembra, i svi učesnici su imali priliku da prisustvuju edukativnim radionicama i na taj način steknu znanja i veštine neophodne za rešavanje datog problema. Od 84 prijavljenih timova, odnosno 318 učesnika, 48 timova se plasiralo u polufinale i svoja rešenja predstavilo stručnom žiriju 8. decembra. Žiri su činili aktivni i alumni članovi Case Study Club-a koji su izabrali 8 timova koji su se direktno plasirali u finale. Na samom finalu takmičenja žiri su činili prof. dr Vesna Damnjanović, profesor na Fakultetu organiracionih nauka i osnivač studentske organizacije Case Study Club, Andreja Srećković, brend menadžer Jaffa Crvenke, Mina Telesković i Natalija Jovanović, iz kompanije FCB AFIRMA.

Prvo mesto na takmičenju osvojio je tim Gerentes, koji su činili Minja Krivokapić učenica Požarevačke gimnazije, Anja Radenković učenica Pete Ekonomske škole i Milena Stanković učenica Prve kragujevačke gimnazije. Nagrade za prva tri mesta obezedio je partner projekta, kompanija Jaffa Crvenka.  Pobednički tim osvojio je pametni sat koji je dodeljen svakom članu tima.  Drugo mesto je osvoji tim Virtusso, koji su činili Teodora Krstić,Aleksandar Spasić i Anđela Ruta Stanču, učenici Četrnaeste beogradske gimnazije, koji su osvojili Eken akcione kamere, a treće mesto tim “Pravo u metu”, koji su činili Staša Aleksić, Emilija Milenković. Đorđe Stojanović i Milica Vorkapić, učenici gimnazije “Bora Stanković” iz Vranja, koji su osvojili vaučere za sportske radnje SportVision. 

Projekat su takođe podržali Krojačeva škola i EquilibrioTeen akademija.