Workshops 30 maja, 2018

Online Workshops Program 2020

Prvu online radionicu, pod nazivom „Principles of Case Study Cracking“, održao je predsednik Upravnog odbora Case Study Club-a Nemanja Jevtović. Na radionici je članovima približnije prikazan značaj poslovnih studija slučaja, kao i faze tokom rešavanja istih.

Drugu po redu online radionicu je održao alumni član Case Study Club-a Marko Trifković, koji trenutno radi u msg global solutions kao SAP Finance & Risk Associate Consultant. Tema njegove radionice je bila „Analiza kroz prizmu rešavanja studije slučaja“. Na njoj je članovima prikazano na koji način treba da pristupe analizi bilo pri rešavanju poslovne studije slučaj i koje sve aspekte treba da pokriju prilikom njene izrade.

Task

Tokom maja je nastavljen započeti serijal online radionica sa trećom po redu radionicom, na temu „Analiza kroz prizmu realnog sektora“, koju je odžala Tanja Ilić koja je trenutno Junior Strategy Analysis u Hyperoptic Ltd. Na ovoj radionici je prisutnima prikazano na koji način mogu da primene metode analize u svakodnevnom poslovnom okruženju. Četvrtu po redu radionicu, pod nazivom „Theory and Principles of a Consulting Strategy“ je držao potpredsednik Case Study Club-a za mentorstvo i alumni Stefan Conić. Na ovoj radionici je prisutnima prikazan sled razmišljanja kako da nakon dobro odrađene analize konstruišu odličnu strategiju za svoje rešenje. Peta radionica je predstavljala online panel diskusiju na kojoj je učestvovalo šestoro istaknutih alumni članova: Dunja Paunović, Vladimir Stojiljković, Ana Jaćimović, Suzana Radojičić, Aleksandra Džinčić i Uroš Travica. Tema panela je bila formiranje strategije. Panelisti su prisutnima preneli njihova iskustva vezana za formiranje strategije kako prilikom rešavanja poslovnih studija slučaja, tako i u realnom poslovnom okruženju. Panel je bio takođe i interaktivne prirode i svi prisutni članovi su u svakom momentu mogli da se uključe u diskusiju. Šestu i poslednju po redu radionicu u serijalu, na temu „The Game of Numbers“ održala je predsednica Case Study Club-a Anđelija Đorđević koja je trenutno takođe asistentkinja na katedri za Menadžement i organizaciju na Fakultetu organizacionih nauka. Na radionici je prisutnim članovima prikazano kako da kroz prizmu brojeva pristupe analizi neke kompanije i samog uspeha date strategije.