High School Case Competition 20 decembra, 2019

High School Case Competition 2019.

U periodu od 6. do 13. decembra, na Fakultetu organizacionih nauka održan je projekat High School Case Competition, takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja namenjeno srednjoškolcima. Iza
ovog projekta, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, stoji najbolja menadžment konsalting organizacija u regionu, Case Study Club. Učenici 15 srednjih škola iz Beograda i njegove okoline imali su priliku da rešavaju realan poslovni problem, zadat od strane kompanije Zlatiborac. Njihov zadatak je bio da osmisle novi proizvod koji bi kompanija Zlatiborac mogla uvrstiti u svoj asortiman, a koji bi bio namenjen srednjoškolcima uzrasta od 14 do 19 godina, kao i propratnu marketinšku kampanju. Cilj čitavog takmičenja bio je da se srednjoškolcima približi koncept poslovanja, donošenja odluka i rešavanja problema kroz primer iz prakse. Tokom nedelju dana trajanja projekta, učesnici su imali priliku da prisustvuju edukativnim radionicama i kroz to steknu potrebna znanja i veštine za rešavanje zadatog problema.

Task

Od 84 tima, odnosno 320 prijavljenih učesnika, 48 se plasiralo u polufinale i svoja rešenja predstavilo žiriju, koji su činili aktivni i alumni članovi Case Study Club-a. U petak, 13. decembra, održano je finale projekta High School Case Competition. Događaj je otvorio prof. dr Aleksandar Đoković, prodekan za nastavu Fakulteta organizacionih nauka, a prisutnima se obratila i Maja Janković, predsednik takmičenja i potpredsednik za projekte organizacije Case Study Club. Najboljih 8 timova predstavilo je svoje ideje stručnom žiriju, koji su činili Nemanja Knežević, direktor sektora marketinga i razvoja kompanije Zlatiborac, Dijana Savić, menadžer eksternih korporativnih komunikacija kompanije Zlatiborac i prof. dr Vesna Damnjanović, profesor na Fakultetu organizacionih nauka i osnivač studentske organizacije Case Study Club. Prvo mesto na takmičenju High School Case Competition osvojio je tim SkiVision, koji su činili Mateja Radeljić, Viktor Stjepanović i Miloš Milošević, učenici Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“. Nagrada za najbolje rešenje, koju je obezbedio glavni partner projekta, kompanija Zlatiborac, bila je put na Zlatibor. Drugo mesto i polugodišnje kurseve stranog jezika za srednjoškolce, koje je obezbedila EQUILIBRIO – Teen akademija, osvojio je tim MITT Solutions, koji su činili Marko Vukanac, Ivan Krstić, Todor Aleksandrović i Todor Dimitrijević, učenici Pete beogradske gimnazije. Treće mesto i popust za polugodišnje kurseve stranog jezika za srednjoškolce, koje je obezbedila EQUILIBRIO – Teen akademija, osvojio je tim 5A Business Consulting, koju su činili Mila Marić, Dušan Đilas, Marko Galo i Luka Lugonjić, učenici Pete beogradske gimnazije.