Cashless Case Challenge 2017 – nacionalno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja

U decembru 2017. godine, održano je nacionalno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja pod nazivom “Cashless Case Challenge 2017”, kao jedan od početnih koraka ka stvaranju bezgotovinskog društva u Srbiji.

Takmičenje je bilo organizovano od strane NALED-a, u saradnji sa Ministarstvom finansija, u okviru nacionalne kampanje “Godina borbe protiv sive ekonomije”. Organizaciju takmičenja podržali su i kompanija Mastercard (pokrovitelj projekta), Societe Generale banka (partner projekta), Fakultet organizacionih nauka i Case Study Club (prijatelji projekta). 

 

Task

Uvodnom predavanju, koje je održano 6. novembra 2017. godine, prisustvovali su i obratili se Dušan Vujović - ministar finansija, Artur Turemka - generalni direktor Mastercard-a za tržište Balkana, Goran Pitić - predsednik UO Societe Generake banke, predsednik saveza za fer konkurenciju i Naled. Finale “Cashless Case Challenge 2017” takmičenja održano je 17. decembra 2017. godine u prostorijama ICT Hub-a. Zadatak takmičara bio je da predlože praktična rešenja i aktivnosti koje mogu da se sprovedu na nivou države, kao i koraci ka uspostavljanju bezgotovinskog društva, tj. sistema u kojem se manje koristi papirni novac, a više bezgotovinska plaćanja, bilo da se radi o platnim karticama, e-banking i m-banking platformama ili drugim alternativama. Pobednički tim činili su članovi Case Study Club-a Marija Demirović, Aleksandar Đukanov i Jelena Popović. Za ostvaren uspeh dobili su nagrade u vidu praksi u kompanijama Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Mastercard i Societe Generale Srbija.