Belgrade Case Study Week 20 maja, 2022

Belgrade Case Study Week 2022

Case Study Club se odlučio da i ove godine organizuje drugu po redu svetsku simulaciju studije slučaja na našim prostorima.
Case Study Club sa ponosom predstavlja, Belgrade Case Study Week 2022, takmičenje u rešavanju studije slučaja namenjeno svim studentima.

 

Task

Belgrade Case Study Week je održan u periodu od 20. do 29. maja 2022. godine. Projekat se sastoji iz: 1. Case Study Bootcamp – edukativni deo projekta koji je obuhvatao 6 radionica na kojima su studenti imali priliku da pohađaju ekskluzivnu obuku Belgrade Case Study Week-a u rešavanju studije slučaja i upoznaju sa potrebnim konceptima i dodatno pripreme za takmičarsku fazu projekta. Edukativni deo održao se od 20. do 22. maja 2022.godine. 2. Takmičarski deo projekta bio je podeljen u dva dela, Pitch turnir i Case Study turnir. Pitch turnir predstavlja kratku studju slučaja koja je bila zadata od strane uspešnih start-up-ova, malih i srednjih preduzeća i udruženja. Studenti su u periodu od 23. do 24. maja zadatu studiju slučaja individualno rešavali 24 časova i odmah nakon toga prezentovali stručnom žiriju i predstavnicima start-upova. Nakon Pitch prezentacija najbolji kandidati, koji su se prijavili za oba formata takmičenja, bili su pozvani da učestvuju na Case Study Turniru gde su timski 60h rešavali veliku studiju slučaja zadatu od strane vodećih predstavnika različitih sektora i industrija i odmah nakon toga prezentovali svoje rešenje. Ovaj turnir održan je u periodu od 26. do 28. maja. 3. Speed dating sesije predstavljaju završni deo projekta koji se održao nakon takmičarske faze. Putem Speed dating-a takmičari su imali priliku da se bliže upoznaju sa predstavnicima kompanija i dodatno predstave sebe u još boljem svetlu. Ovaj deo projekta održao se na dan zatvaranja projekta, 29. maja.