BBICC 18 aprila, 2019

Belgrade Business International Case Competition 2022.

U maju 2022. godine, održano je osmo po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Beogradu-Belgrade Business International Case Competition (BBICC) 2022. u online formatu. Takmičari su dolazili sa raznih svetskih univerziteta, od Kanade do Hong Kong-a. Države iz kojih su dolazili studenti koji su ove godine imali priliku da se takmiče su Mađarska, Kina, Singapur, Tajland, Srbija, Australija, Portugalija i Kanada.
Ovogodišnje takmičenje se sastojalo od dva dela-kratke i dugačke poslovne studije slučaja. Kratku studiju slučaja zadala je Opština Topola i zadatak je bio da se uradi branding, kako bi se privuklo što više posetilaca ovog regiona Srbije. Takmičari su imali pet sati da reše zadatu studiju slučaja, a nakon toga su prezentovali svoja rešenja stručnom žiriju, koji se ove godine sastojao od Milice Branković, Dušana Savića, Jelene Bulatović, Mihaila Milojevića, Aleksandra Vratonjića Gligorijevića, Andreja Srećkovića, Nataše Vladisavljević, Marije Ivanović i Stefana Markovića. Prvo mesto osvojili su studenti The Hong Kong University of Science and Technology, drugo je osvojeno od strane studenata Lazaridis School of Business and Economics iz Kanade, dok su treće mesto osvojili studenti Univerziteta u Beogradu.
Dugačku studiju slučaja zadali su Epic Games – Unreal Engine gde su timovi imali 24 sata za rešavanje. U ovoj drugoj studiji slučaja prvo mesto je osvojio National University of Singapore, drugo mesto Univerzitet u Beogradu i treće mesto Lazaridis School of Business and Economics.