BBICC 12 aprila, 2018

Belgrade Business International Case Competition 2018.

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) je internacionalno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja i u aprilu 2018. godine je održano po šesti put. 

Na takmičenju su učestvovali studenti iz 20 prestižnih biznis škola i univerziteta iz Amerike, Kanade, Australije, Tajlanda, Singapura, Hong Konga, Kine, Nemačke, Danske, Libana, susedne Mađarske i Hrvatske, kao i domaćih studenata sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Task

Rešavali čak tri poslovne studije slučaja: prve dve u kratkim vremenskim intervalima od po 5 sati, a treću u intervalu od 24 sata. Prvu malu studiju slučaja zadala je kompanija koja je globalni specijalista u automatizaciji i upravljanju energijom, Schneider Electric, a zadatak je bio kreiranje strategije za elektronsko poslovanje. Drugu malu studiju slučaja dala je kompanija Paneleven Group, a zadatak je bio da se odabere odgovarajuća tehnologija i adekvatan poslovni model za kriptovalutu xCEEdium. Kompanija Paneleven je specijalizovana za marketing, distribuciju, projekte i razvoj softvera i integraciju uspostavljanja dugoročnog odnosa sa vodećim kompanijama ključnog tržišta u ovim regionima. Treću, veliku studiju slučaja kompanije Telekom Srbija studenti su radili 24 sata. Zadatak koji je kompanija Telekom Srbija dala bio je da se nadomeste opadajući prihodi od fiksne telefonije i osmisli način uvođenja “interneta stvari” u ponudu. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera, konsultanata vodećih kompanija iz Srbije, kao i predstavnika Vlade Republike Srbije. Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University.