NALED: Cashless Case Challenge | Treće, četvrto i peto mesto na nacionalnom takmičenju

Takmičenje Cashless Case Challenge za ideje za razvoj bezgotovinskog društva organizovao je NALED u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz podršku kompanije Mastercard, Societe Generale banke, Fakulteta organizacionih nauka i Case Study Club-a. Na takmičenje se prijavilo 48 studenata, a 10 najboljih timova učestvovalo je u finalu 17. decembra u ICT Hub Playground centru. Naši studenti uspeli su da obezbede sebi visoke plasmane, a oni su oformili timove „24h“ (treće mesto), „Štediše“ (četvrto mesto) i „NIKA“ (peto mesto).

Tim „24h“ je kao rešenje predložio uvođenje e-čitača kartica na zelenim pijacama kako bi se omogućilo bezgotovinsko plaćanje na tezgama, a koji je jednostavan za uvođenje i korišćenje i povezan za mobilnim telefonima.
Tim „Štediše“ je predložio uvođenje programa štednje kao podsticaja za bezgotovinska plaćanja. Za svaku bezgotovinsku transakciju korisnicima se beleže poeni koji se kasnije mogu iskoristiti za putovanja i slične pogodnosti.
Tim „NIKA“ je predložio uvođenje multifunkcionalne 4 u 1 kartice koja bi obuhvatila ličnu kartu, vozačku dozvolu, zdravstvenu knjižicu i platnu karticu, i tako omogućila svim građanima da plaćaju bezgotovinski.

Zahvaljujemo se NALEDu što je objavio video snimke prezentovanja naših takmičara na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Prezentovanje tima „24H“ možete pogledati u sledećem videu:

Prezentovanje tima „Štediše“ možete pogledati u sledećem videu:

Prezentovanje tima „NIKA“ možete pogledati u sledećem videu:

Prezentovanje tima „Ad Victoriam“ možete pogledati u sledećem videu: