RTS: Solvers’ Cup 2016 | Drugo mesto na internacionalnom takmičenju

Članovi Case Study Club-a, Aleksandar Obradović, Tanja Ilić, Suzana Radojičić i Stefan Ivanović, osvojili su drugo mesto na internacionalnom takmičenju u rešavanju studije slučaja „Solvers’ Cup 2016”.

Na takmičenju u Budimpešti je učestvovalo 9 timova vodećih univerziteta, koji su bili podeljeni u tri divizije. Timovi su dobili studiju slučaja 13. avgusta 2016. godine i imali su nešto manje od 24 sata za rešavanje iste, nakon čega su prezentovali u polufinalu. Nakon što su pobedili u svojoj grupi studente iz Budimpešte i Glasgova, naši članovi su se plasirali u finale, gde su osvojili drugo mesto. Prvo mesto pripalo je studentima Oxford-a, dok su treće mesto osvojili studenti St. Gallen Univerziteta iz Švajcarske.

Strategije našeg tima odnosile su se na proširivanje poslovanja na tržište zemalja Srednjeg istoka i Afrike, implementaciju Big Data tehnologije u cilju poboljšanja trenutnih proizvoda, dok se treća strategija odnosila na dodavanje programa razmene zaposlenih i uvođenja timskog rada u cilju kreiranja boljeg i izazovnijeg okruženja za zaposlene.

Tri najbolja tima su u finalu svoja rešenja izlagali ispred vodećih konsultanata i top menadžera kompanija „Loxon Solutions“, „PwC“, „Roland Berger“, „DHL Consulting“, „Philip Morris“, „Ringier Axel Springer“, kao i sa Univerziteta Corvinus iz Budimpešte.

Ovim putem se zahvaljujemo RTS-u na ovoj objavi.

Objava dostupna ovde:

Vest objavljena 15.08.2016.

Solvers’ Cup 2016 Aftermovie možete pogledati ispod: