Blic: HSBC/HKU Asia Pacific Business Case Competition 2019 | Treće mesto na svetskom takmičenju

Studenti Fakulteta organizacionih nauka Nataša Vladisavljević, Isidora Perović i Rastko Damnjanović osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja HSBC HKU Asia Pacific Business Case Competition održanog od 30. maja do 6. juna u Hong Kongu. Tim studenata Fakulteta organizacionih nauka, inače članova kluba za studije slučaja na fakultetu, nastupili su pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i docenta dr Miloša Milosavljevića.

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su treće mesto osvojili u konkurenciji 24 tima iz celog sveta u finalnoj rundi takmičenja, među kojima su bile njihove kolege sa Američkog univerziteta Bejrut iz Libana, Univerziteta Jonsei iz Južne Koreje i domaćina sa Univerziteta u Hong Kongu. U finalu takmičenja rešavali su studiju slučaja za poznatu kinesku kompaniju „Ant Financial„.

Njihov zadatak odnosio se na kreiranje strategije korporativne društvene odgovornosti. Predložili su rešenje koje se odnosilo na kreiranje finansijske održivosti projekta kroz aktivno uključivanje milenijalaca da doniraju i podršku developera na digitalnoj platformi.

Ovim putem se zahvaljujemo portalu „Blic“ na objavljivanju ove vesti i nadamo se da će biti još sličnih vesti u budućnosti.

Objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 05.06.2019.

Zahvaljujemo se na pomoći Vladimiru Lovriću, konsultantu za tržišta Azije, našim cenjenim alumni članovima Nini Đelić i Tamari Tošović, kao i svim mentorima Centra za poslovne studije slučaja FON-a na podršci u fazi priprema i čestitamo studentima na sjajnom rezultatu!

Kako bismo sačuvali uspomenu na ovaj prestižan događaj, kao i omogućili prenos onima koji fižički nisu bili u mogućnosti da prisustvuju na samoj ceremoniji, organizatori ovog takmičenja emitovali su uživo prenos putem njihove zvanične Facebook stranice, pa upravo finale prestižnog svetskog takmičenja HSBC/HKU Asia Pacific Business Case Competition 2019., na kojem su Univerzitet u Beogradu i Fakultet organizacionih nauka predstavljaju članovi Case Study Club-a, možete pogedati na sledećem videu:

U priloženom videu možete se bolje upoznati sa samim konceptom takmičenja, upoznati takmičarske timove, analizirati rešenja zadatih studija slučaja, kao i dobiti nova znanja i nadahnuće za dalje napretke. Predstavljanje naših članova i njihovog rešenja možete pogledati od 51:30 minuta

Nadamo se da su vas Rastko, Nataša, Isidora i Miloš nadahnuli, učinili ponosnim i da pomoću ovog zabeleženog video zapisa možete mnogo naučiti, a kasnije i primeniti ovo neprocenjivo iskustvo prezentovanja na takmičenju prestižnog nivoa.

Organizatori ovog prestižnog takmičenja potrudili su se da nam približe samu posebnost i uzbudljivost ove svečane ceremonije, stoga proglašenje pobednika svetskog takmičenja HSBC/HKU Asia Pacific Business Case Competition za 2019. godinu možete pogledati na sledećem videu:

Članovi Case Study Club-a na HSBC/HKU Asia Pacific Business Case Competition-u