RTS, B92 i BIZLife i Blic: BI International Case Competition 2016 | Prvo mesto na svetskom takmičenju

Članovi Case Study Club-a, Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i prof. dr Slavice Cicvarić Kostić, osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja u Norveškoj.

Domaćin takmičenja, koje je trajalo od 12. do 18. februara 2016. godine, bila je Norveška poslovna škola (BI Norwegian Business School), a na takmičenju je učestvovalo ukupno 12 univerziteta iz celog sveta sa 48 odabranih studenata. Studiju slučaja zadala je globalna kompanija za proizvodnju aluminijuma „Hidro”, čiji se korporativni centar nalazi u Norveškoj, a koja posluje u 50 zemalja širom sveta. Za rešavanje studije slučaja takmičari su imali ukupno 32 sata i imali su pristup internetu, a zadatak je bio da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju. Naš tim je predložio tri strategije, od kojih se prva odnosila na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga na primenu novih tehnologija i otvaranje novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća na kreiranje održivog, marketinški orijentisanog sistema za inovacije.

Andreja, Stefan, Anja i Branislav, zajedno sa svojom mentorkom, profesorkom Slavicom Cicvarić Kostić, gostovali su na „Jutarnjem programu” Radio-televizije Srbije gde su govorili o svom uspehu na takmičenju u Norveškoj. Profesorka Slavica govorila je o samoj studiji slučaja i ukazala na značaj koji učešće na takmičenju ovakvog tipa donosi. Naši članovi govorili su o samom iskustvu sa takmičenja i o radu i trudu koje su uložili tokom svih meseci pripreme, kao i na samom takmičenju. Naš tim je od stručnog žirija dobio brojne pohvale za inovativno rešenje, prezentacione veštine kao i za timski rad.

Ovim putem se zahvaljujemo RTS-u, portalu „B92″, „BIZLife“-u i Blic-u na tome što pridaju značaj ovoj temi i dele informacije o uspehu naših takmičara.

B92 objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 19.02.2016.

BIZLife objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 19.02.2016.

Blic objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 19.02.2016.

Članovi Case Study Club-a na BI International Case Competition-u