Belgrade Business International Case Competition 2014 | Treće mesto na svetskom takmičenju

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su na Belgrade Business International Case Competition-u, takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja, podelili treće mesto sa Univerzitetom iz Porta, gde su se našli odmah iza dvostrukih šampiona sa Nacionalnog univerziteta Singapur i Tehnološkog univerziteta Kvinslend iz Australije. Tim koji je predstavljao Fakultet organizacionih nauka činili su: Katarina Mirković, Maša Sretenović, Luka Važić i Iva Mišović, pod mentorstvom Aleksandra Bijelića i Ane Ivanović.

Studenti sa 12 svetskih univerziteta iz Amerike, Kanade, Australije, Tajlanda, Singapura, Portugala, Holandije, Danske, Norveške i Srbije, nakon 30 sati rešavanja poslovne studije slučaja u karantinu, branili su svoja rešenja na ovom svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja. Timovi su odgovarali na pitanja stručnog žirija sačinjenog od 14 top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

Studiju slučaja zadala je kompanija ,,Danubius“ koja posluje u okviru kompanije ,,Delta Holding“. Poslovni izazov sa kojim su se suočili studenti bio je vezan za povećanje konzumiranja testenine na domaćem tržištu kao i mogućnosti plasmana Danubius brenda na inostranim tržištima.

Šta su sve prof. dr Vesna Damnjanović sa Fakulteta organizacionih nauka, kao i potpredsednica kompanije ,,Delta Holding“, Marija Desivojević Cvetković izjavile ovim povodom možete pogledati u vesti dnevnog lista B92 kome se ovim putem zahvaljujemo.

Učesnici Belgrade Business International Case Competition-a