RTS i KTV: Belgrade Business International Case Competition | Aleksandar Vučić na otvaranju

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) predstavlja svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. Takmičenje je otvoreno na Fakultetu organizacionih nauka 2016. godine, a priliku da organizuje ovakvo takmičenje, Fakultet je dobio na osnovu rezultata koji su njegovi studenti ostvarili na svetskim takmičenjima, gde je 2016. godine dominirala pobeda koju su odneli pobedivši 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta u Montrealu.

Takmičenje u Beogradu trajalo je 5 dana, a učestvovalo je ukupno 16 timova studenata sa prestižnih svetskih biznis škola. Timovi su se tokom takmičenja suočili sa 2 realna poslovna izazova, a svoja rešenja prezentovali su žiriju koji su činili menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.

Svečanom otvaranju takmičenja na Fakultetu organizacionih nauka prisustvovao je i tadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić, na poziv pobedničkog tima našeg fakulteta. Njemu je poziv bio upućen prilikom prijema našeg tima kod predsednika Vlade, koji je tada primetio da su Srbiji upravo potrebni znanje, energija i pobednički duh, kakvi su i naš tim doveli na pobednički tron u Kanadi. Vučić je, takođe, rekao da je bio veoma ponosan što je upoznao naše studente koji ređaju uspehe širom sveta i da se nada da će nastaviti da briljiraju i da će biti posvećeni tome kao što su bili i u Kanadi. “Imaćete našu punu podršku. Nadam se da ćemo imati priliku da uradimo nešto za vas, za vaš fakultet i vas mlade ljude”, rekao je premijer.

Direktorka takmičenja Vesna Damnjanović i predsednik Lazar Đelić poželeli su dobrodošlicu učesnicima i zahvalili se svima koji su prepoznali značaj tog takmičenja, koji daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.

Otvaranju takmičenja su, pored premijera, prisustvovali i tadašnji ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, Živoslav Tešić, kao i tadašnji predsednik Srpske asocijacije mendžera, Milan Petrović.

Ovim putem se zahvaljujemo RTS-u i KTV-u  na tome što su prepoznali naš rad i na ovaj način ukazali na značaj ovakvog takmičenja.

RTS objava je dostupna ovde:

Vest objavljena 05.04.2016.

Reportažu RTS-a možete pogledati ispod:

Reportažu KTV-a možete pogledati ispod:

Poseta premijera Aleksandra Vučića na otvaranju Belgrade Business International Case Competition-a