AFI Europe Serbia Business Challenge

Business Case Association Southeast Europe u saradnji sa AFI Europe Serbia organizovao je takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja AFI Europe Serbia Business Challenge. Takmičenje je održano u periodu od 16. do 21. Decembra 2022. godine na Fakultetu organizacionih nauka. 

 

AFI Europe Serbia je deo AFI Properties, jedne od vodećih kompanija u oblasti nekretnina koja se bavi razvojem, upravljanjem i investiranjem. Posluju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, a njihovi najveći projekti u Srbiji su Airport City, Skyline Belgrade, Business Garden i AFI City Zmaj.

 

Takmičenje je otvoreno 9. decembra na Fakultetu organizacionih nauka govorom Nemanje Jevtovića – rukovodeći i osnivački parter BCA SEE i Nikole Nedeljkovića – Sales and Marketing menadžer AFI Europe Serbia. Otvaranje takmičenja praćeno je objavljivanjem zadatka studije slučaja, koji je predstavio Sergej Stanišić – član Upravnog odbora BCA SEE. Zadatak studije slučaja bio je pozicioniranje kompanije AFI Europe Serbia kao top-of-mind brenda u real estate industriji u našem regionu.

 

Na samom takmičenju učestvovalo je 68 studenata raspoređenih u 17 timova. Na osnovu svojih rešenja, 8 timova se plasiralo u polufinale takmičenja koje je održano 16. decembra 2022. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Timovi su svoja rešenja prezentovali stručnom žiriju, a najboljih 5 timova se plasiralo u samo finale takmičenja.

 

Finale je održano 20. decembra na Fakultetu organizacionih nauka. Takmičenje su otvorili Nemanja Jevtović i Adir El Al – CEO AFI Europe Serbia. Stručni žiri su činili predstavnici AFI Europe Serbia: Adir El Al – CEO, Nikola Nedeljković – Sales and Marketing menadžer, Danijela Babić i Luka Đerić, kao i predstavnici BCA SEE: Nemanja Jevtović – osnivački i rukovodeći partner BCA SEE i Rastko Damnjanović – osnivački partner BCA SEE. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici kompanije AFI Europe Serbia, gosti sa Fakulteta organizacionih nauka i studentskih organizacija, kao i sami takmičari.

 

Prvo mesto osvojio je tim koji su činili Ivan Todorović, Luka Basta, Katarina Živković i Milena Ristić. Drugo mesto osvojili su Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković. Treće mesto osvojili su Dragan Stojanović, Nikola Radojević, Lazar Jovanović i Milica Jovanović.